Nokia и NTT DoCoMo използват новите технологии за обучениеСистема с

...
Nokia и NTT DoCoMo използват новите технологии за обучениеСистема с
Коментари Харесай

Измерват квалификацията с 5G и изкуствен интелект

Nokia и NTT DoCoMo употребяват новите технологии за образование

Система с изкуствен интелект ще прави оценка успеваемостта на служащите въз основа на разбор на придвижванията им (снимка: CCO Public Domain)

Производителят на телекомуникационно съоръжение Nokia, японският оператор NTT DoCoMo и Omron – компания, профилирана в индустриалната автоматизация – се споразумяха да тестват 5G технологии в своите фабрики и индустриални обекти.

В рамките на плана ще бъде тествана опцията за потребление на 5G и изкуствен интелект за инструктиране и наблюдаване на осъществяването на интервенциите от служащите в действително време.

„ Операторите на машини ще бъдат следени благодарение на камери, а система, основана на изкуствен интелект, ще даде информация за тяхната успеваемост въз основа на разбор на придвижванията им ”, се споделя в взаимното изказване.
още по тематиката
Очаква се тестванията да оказват помощ за възстановяване на образованието на техническите експерти посредством разкриване и разбор на разликите в придвижванията на по-висококвалифицирания и по-нискоквалифицирания личен състав.

Тестването също по този начин ще разреши да бъде тествана надеждността на 5G технологията при следене на придвижванията на хора на фона на работещи механизми, които подвигат звук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР