Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със

...
Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със
Коментари Харесай

Първият в света смартфон с пет камери вече е в България. Колко ще струва?

Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със система от пет камери - към този момент е в България. А целесъобразната цена е привлекателна за устройство от сходен клас - 1 200 лв..

Камерата

Най-важната функционалност за всеки нов телефон от дълго време към този момент е камерата. И HMD Global, която държи лиценза на марката, се е постарала, с цел да се отличи.

Петте камери на гърба на новия модел снимат по едно и също време, създавайки изображение с най-малко 60MP. Ползата от това е " извънреден динамичен обсег ", както показват от компанията. Или другояче казано - всеки подробност на фотографията ще бъде осветлен идеално - без да има прекомерно тъмни или прекомерно светли елементи. Въпросният динамичен обсег е 12,4 f стопа, в случай че експертите се интересуват.
 Снимка 415116
Nokia 9 PureView може да снима в RAW формат, което също ще се хареса на фотографите.

Разбира се, телефонът има опция и за смяна на фокуса, контролиране на извънфокусното пространство и цветността на сцената, даже и след снимане на фотографията. Любопитното е, че Nokia подаряват и софтуера Adobe Lightroom.
 Снимка 415113
Екран и процесор

Само камерата не е задоволителна. Nokia 9 PureView е екипиран с Qualcomm Snapdragon 845, 5.99-инчов 2K POLED екран с PureDisplay технология и интегрирано безжично зареждане. Технологията на екрана PureDisplay включва поддръжка на HDR10, която разрешава да се наслаждавате на ясни елементи, огромен контрастност и богати цветове.
 Снимка 415112
кранът на Nokia 9 PureView има и вграден датчик за пръстови отпечатъци, а функционалностите за сигурност се допълват от съвременна биометрична технология за лицево различаване.

Телефонът идва с Android Pie 9, а Nokia дават обещание ежемесечните ъпдейти на сигурността в продължение на три години, както и две години обновявания на операционната система.
 Снимка 415114
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР