Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със

Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със ...

Първият в света смартфон с пет камери вече е в България. Колко ще струва?.


Nokia 9 PureView - първият в света мобилен телефон със система от пет камери - вече е в България. А препоръчителната цена е привлекателна за устройство от подобен клас - 1 200 лева.

Камерата

Най-важната функция за всеки нов телефон отдавна вече е камерата. И HMD Global, която държи лиценза на марката, се е постарала, за да се отличи.

Петте камери на гърба на новия модел снимат едновременно, създавайки изображение с поне 60MP. Ползата от това е "изключителен динамичен обхват", както посочват от компанията. Или иначе казано - всеки детайл на снимката ще бъде осветен идеално - без да има твърде тъмни или твърде светли части. Въпросният динамичен обхват е 12,4 f стопа, ако специалистите се интересуват.
Снимка 415116
Nokia 9 PureView може да снима в RAW формат, което също ще се хареса на фотографите.

Разбира се, телефонът има възможност и за промяна на фокуса, регулиране на извънфокусното пространство и цветността на сцената, дори и след заснемане на снимката. Любопитното е, че Nokia подаряват и софтуера Adobe Lightroom.
Снимка 415113
Екран и процесор

Само камерата не е достатъчна. Nokia 9 PureView е снабден с Qualcomm Snapdragon 845, 5.99-инчов 2K POLED екран с PureDisplay технология и интегрирано безжично зареждане. Технологията на екрана PureDisplay включва поддръжка на HDR10, която позволява да се наслаждавате на ясни детайли, голям контраст и богати цветове.
Снимка 415112
кранът на Nokia 9 PureView има и вграден сензор за пръстови отпечатъци, а функциите за сигурност се допълват от модерна биометрична технология за лицево разпознаване.

Телефонът идва с Android Pie 9, а Nokia обещават ежемесечните ъпдейти на сигурността в продължение на три години, както и две години обновявания на операционната система.
Снимка 415114

Източник: money.bg