Nokia 3.4 е чист телефон – със солидни функционалности и

...
Nokia 3.4 е чист телефон – със солидни функционалности и
Коментари Харесай

Nokia 3.4 – достъпен смартфон с хубава камера


Nokia 3.4 е „ чист телефон ” – със солидни функционалности и без частни интерфейси
(снимка: Nokia)

Десет години откогато смарт телефоните станаха всеобщ артикул наподобява, че потребителите на този тип устройства от ден на ден се разделят на няколко ясно открояващи се групи: някои желаят смарт телефонът им да бъде и супер-фотоапарат за прелестни фотоси, други желаят доста процесорна мощност и памет за игри и десетки приложения, работещи по едно и също време, а трети желаят единствено обикновен телефон, осигуряващ базовите улеснения – диалози, замяна на известия, навигация, браузване в интернет – и никакви „ изкилиферчени ” екстри.

Nokia 3.4 попада в категорията „ чист телефон ” – наличен уред със солидни функционалности, без характерни частни интерфейси или функционалности и приложения, минималистичен. Едновременно с това е и задоволително съвременен.

(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Веднага прави усещане спомагателният бутон от лявата страна на апарата, тъкмо под „ тавата ” за SIM карта, който е предопределен да извиква Гугъл Assistant. Подобен бутон, какъвто е налице и при модела 5.3, несъмнено е голямо улеснение и преимущество за всеки Android телефон. Може да се каже, че това е основна стъпка в навлизането на изкуствения разсъдък в ежедневните устройства.

Nokia 3.4 идва с 6,39-инчов IPS екран с разграничителна дарба 1560×720 пиксела и особено място в горния ляв ъгъл за 8-мегапикселовата селфи камера. Който си прави автопортрет с нея, може да се възползва от опцията на софтуера за снимане да направи резултат „ боке ” в портретен режим, тъй че лицето да се откроява върху „ размазан ” декор.

Задната камера с три „ очи ” (четвъртото „ око ” в диска е светкавица) се състои от 13MP съществена камера, 5MP широкоъгълен обектив и 2MP обектив с дълбочина. С нея при добра околна светлина могат да се създадат прилични фотоси с висока рязкост и качествени цветове. Камерата концентрира бързо и елементарно даже на доста къси дистанции, тъй че се получават чудесни „ макро ” фрагменти.

Сърцето на смарт телефона е осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 460, допълнен от 3GB RAM и 32GB или 64GB място за предпазване. Nokia 3.4 може да се откри и с 4GB RAM и 64GB непрекъсната памет.

Снимки, направени с фотоапарат (вляво) и с Nokia 3.4 (вдясно)

Батерията, литиево-полимерна, има потенциал от 4000 mAh и се зарежда благодарение на USB Type-C конектор. При това е планувано бързо зареждане, тъй че огромният потенциал не изисква жертви във тип на дълготрайно очакване. При деликатно потребление на устройството – без разхищаващо отваряне на голям брой приложения – може да издържи повече от ден.

„ Периферията ” включва слот за MicroSD карта, „ тава ” за двойна SIM карта, 3,5-мм жак за слушалки и датчик за пръстови отпечатъци на гърба, тъкмо под диска на камерата. Разбира се, моделът разполага с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth. Може да работи в клетъчни мрежи 2G, 3G и 4G.

Телефонът се предлага в три цвята, всички въодушевени от пастелните скандинавски тонове: фиорд (морско синьо), полумрак (виолетово) и въглен (черно).

Устройството идва с Android 10 и подготвеност за актуализация до Android 11, като е обезпечено, че потребителите ще получават спомагателни актуализации за още две години плюс месечни актуализации за сигурност за интервал от три години.

Първите усещания от до момента с апарата са, че Nokia 3.4 е по-добър от съпоставимите модели в същия клас от позиция на дизайна, качеството на направата, стила, лекотата на потребление, преносимостта, плавността и издръжливостта, скоростта.

Nokia 3.4 – основни преимущества:

Навярно не би било пресилено да се каже, че моделът предлага най-хубавото съответствие сред цена и качество в този сегмент (смартфони под 300 лв). Със своите огромен екран, яка 4000 mAh батерия, читава съществена камера и „ чист Android ”, този модел е повече от задоволителен, с цел да задоволи междинния консуматор, който желае изчистен и обикновен потребителски интерфейс без „ изкилиферчени ” декорации и екстри.

Nokia 3.4 е необятно наличен в комерсиалната мрежа у нас – цената на настройка с 3GB/64GB сега е 289 лева (с включен ДДС), с две години гаранция. Навярно смарт телефоните от тази линия на Nokia ще останат настоящи и потребни в продължение на няколко години, което ги прави добър избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР