Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават.

...
Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават.
Коментари Харесай

Нинова: Неравенствата се увеличават, което води до обезлюдяване на райони

Ножицата се разтваря, а неравенствата и районните разлики се усилват. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията, съобщи „ Фокус “.

„ На Изпълнително бюро обсъдихме няколко значими въпроси. Искаме през днешния ден да ви занимаем с една тематика, която някак си тихомълком мина, само че ние считаме за стратегическа за България. Това е формалната информация от Национален статистически институт и Българска народна банка – следващата притеснителна. Искаме нея да разясняваме “, сподели още Нинова. Тя регистрира, че по данни на Българска народна банка има 90 нови милионери.

„ 800 хиляди работещи небогати съгласно министъра на труда и обществената политика и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността. Ножицата се разтваря, неравенствата се усилват. Според нея се задълбочават районните разлики, което води до обезлюдяване на региони.

„ Идват локални избори и целия информативен поток е концентриран в това коя партия кого издига, какви са вътре несъгласията. Сериозният въпрос е по какъв начин ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще нараства ли “, разяснява Нинова. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР