Ножът на убийството бе захвърлен в шахта и престоя там

...
Ножът на убийството бе захвърлен в шахта и престоя там
Коментари Харесай

Това Променя Всичко, Телефоните На Адвокатите Прегряха! Вижте Какво Се Случи С Обвиняемия За Убийството На Георги

Ножът на убийството бе пренебрегнат в шахта и престоя там година и осем месеца, преди братът на обвинения – Марсел, да разкрие къде е уликата. Въпреки миналото време специалисти са разкрили косъм от Георги по хладното оръжие, което било цялото в засъхнала тиня. Биологична експертиза на косъма, открит на ножа при ДНК проучването му, удостоверява, че той е морфологично подобен със относителен материал, конфискуван от убития възпитаник, излиза наяве от обвинителния акт по делото.

Находката дружно с признанията на Марсел Матев, който разпознал ножа на брат си, са главният коз на прокуратурата. Помагат и разпечатките от телефонии диалози и видеокамери от региона, снимали тичащия Матев, както и показанията на 26 очевидци.

Във съдбовния ден на 2 юни 2015 година Геша се схванал да се види с гаджето си Лора след часовете й. Те трябвало да се срещнат на пейките до конната база в Борисовата градина, където постоянно играели карти с другари. В 11,38 ч. Геша написа на обичаното си момиче, че я чака на пейките. В 11,42 ч. тя му се обажда, с цел да го пита къде е тъкмо. Той й споделя, че потегля към нея, да изчака и ще го види. Разговорът завършва в 11 часа, 43 минути и 1 секунда.

В идващите 31 секунди никой не знае какво се е случило. В 11 часа, 43 минути и 32 секунди Геша звъни на Лора. Казва й, че е наръган и я моли да отиде при него, с цел да му помогне. Шокираното момиче стартира да тича и стига за към минута до пейките. Вижда Геша да лежи по тил, а от устата му да излиза бяла пяна. Тя се обажда на тел. 112 и на майката на Геша - Албена, написа Пик.

В това време телефонът на Геша, който е на пейката, позвънява. Търси го приятелят му Константин, който Лора също извиква на мястото на престъплението. Медиците идват, само че към този момент е късно. Те единствено откриват, че Георги има прободно пострадване в гръдната област. Полицията прави оглед и иззема доказателства.

От записите се вижда, че момче с черно яке, светлосини дънки, сини маратонки и раница на гърба влиза в обсега на камерите в 11 часа, 43 минути и 33 секунди. Специална техническа и видеотехническа експертиза регистрира дистанцията, посоката и скоростта, с която сниманият се е движел. Така се открива, че секунди по-рано лицето се е намирало на пейките, където е бил Геша. Освен това телефонът на Матев е прихванат минута преди убийството да попада в обсега на клетка на " Виваком ", която обслужва стадион " Юнак ".

Според една от версиите Матев е желал да ограби жертвата си. Сред движимостите на Геша обаче нищо не липсва. В обвинителния акт против Йоан Матев по този начин и не се сочи какво се е случило сред двамата и възможният претекст за закононарушението. Описва се единствено, че щом завършил диалога, Геша побързал да отиде при Лора. В този миг Йоан Матев, който забегнал от подготовка по тенис и се разхождал из парка, застанал с лице пред него, и забил ножа, който носел, в предната лява долна третина на гръдния панер на ученика. След това избягал в посока постройката на БНР.

Експертите са безапелационни, че с ножа от шахтата може да се причинят пострадванията на Геша. Хладното оръжие е несгъваемо, с железно острие, дълго 18,5 см. Причината за гибелта на Георги Игнатов е прободно-порезното пострадване, което поразило стомаха, задстомашната жлеза, черния дроб и десния бъбрек и предизвикало сериозна кръвозагуба.

Матев не е бил под афект и е разбирал постъпките си, макар че е бил малолетен, на 17 години. Докато виели сирените в памет на починалите за независимост, Йоан се обадил на брат си и изискал да се видят. Отишъл на корта и му споделил, че наръгал момче. След това минал през частното си учебно заведение " Езиков свят ", където съученичка го видяла да си мие лицето и да си прибира якето в раницата. Държал се необичайно и бил обезпокоен. Повече съвсем не се вяснал в учебно заведение, като през това време заякнал и трансформирал външността и стила си. Според данни на проверяващите доста съученици, съотборници и треньори разпознали по разнообразни белези Матев като индивида от видеозаписите.

Матев ще дава отговор за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод. Лора, която е видяла последните мигове на приятеля си, свидетелства, че гибелта на Геша не е настъпила незабавно. Той е изпитвал доста мощни болки и съзнавал ситуацията, в която е бил подложен. Изпитвал е беззащитност, смут и неизбежност. Изпаднал е в безсъзнание, не е могъл да превъзмогне болката и страстите от протичащото се.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР