НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората

...
НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората
Коментари Харесай

Връщат часовника за 7707 кандидат-пенсионери

НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората подали заявление за пенсиониране от началото на годината до 7 май 2019 година, когато стана ясно, че коефициентът, по който се дефинира размерът на пенсията, може да се дефинира по остарялата и по новата методика. Те са и първите, които ще избират сред пресмятане въз основата на три поредни години с висок приход и осигурителни вноски, или на основата на приходите, които са получавали след 2000 година, разясниха за в. „ Монитор " от Национален осигурителен институт.

До тази обстановка се стигна, откакто се одобри смяна в Кодекса за обществено обезпечаване, съгласно която от 1 януари 2019 година пенсиите се дефинират единствено по приходите след 2000 година. Това обаче провокира митинги и в последна сметка се реши да се даде гратисен интервал от три години - до края на 2021 година, в който хората ще имат опцията да създадат избор на по-благоприятния за тях вид.

Въпросните 7707 кандидат-пенсионери ще имат опция да подадат заявки за преизчисляване на пенсията в шестмесечен период - до 4 ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР