НОИ няма да издава персонални идентификационни кодове в цялата страна.

...
НОИ няма да издава персонални идентификационни кодове в цялата страна.
Коментари Харесай

НОИ няма да издава идентификационни кодове в цялата страна

НОИ няма да издава лични идентификационни кодове в цялата страна. Прекъсването на услугата се отнася единствено за днешния ден и се постанова поради планувана актуализация на софтуера. Това, обаче, няма да се отрази на електронните услуги, които са налични на интернет страницата на института и ще продължат да работят без спиране.

Чрез интернет страницата на Национален осигурителен институт обезпечените лица могат да получават информация за съществуване или липса на информация в Регистъра на обезпечените лица за насъбрани осигурителни права, за разпределяне и погашение на краткосрочни и дълготрайни компенсации, приемане на настоящото положение на изплащаните им пенсии и добавки, както и информация за издадени пенсионни разпоредби.

Информацията е налична след въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт. За да може да употребява услугите, всяко лице би трябвало авансово да получи своя личен идентификационния код. ПИК на Национален осигурителен институт се издава от най-близкото териториално отделение на Национален осигурителен институт или негов филиал персонално посредством показване единствено на персонална карта или от представител посредством показване на категорично, нотариално заверено пълномощие. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР