Ноемврийският проект на Галерия +359 за 2018 ще приключи на

...
Ноемврийският проект на Галерия +359 за 2018 ще приключи на
Коментари Харесай

Signs of Sound експериментира нова техника - пространствена музика

Ноемврийският план на Галерия +359 за 2018 ще завърши на 26-и с креативен диалог и 2 концерта.

На чаша вино от 19:00 часа композиторът Милен Апостолов ще опише за новата музикално-пространствена техника експериментирана във Водната кула. След това публиката ще може да се чуе и самото произведение от 19:30 часа и от 20:30 часа.

Проектът Signs of Sound дава нова вероятност на метода, по който човек усеща звука, изяснява Милен Апостолов.



Според него „ дълги години в историята на изкуството визията и звука мъчно са намирали пресечна точка. Когато създателят на плана Стела Василева се свърза с мен, с цел да се включа, аз се зарадвах тъй като образната част е вдъхновяваща и успяхме да „ изкараме “ музиката от нея.

" Съществената разлика в нашия план е, че няма музика към апаратура, а музика на инсталацията. В моята работа като актьор аз непрекъснато се пробвам да трансформирам гледната точка и по този метод да уголемявам емоционално-творческия си език. Такъв вид колаборации спомагат извънредно доста за еволюцията на актуалната просвета. Интересен факт ще бъде, че самата музика е въображаема както чисто музикално, по този начин и пространствено. Това е една безспорна нова за мен техника, която считам да развъртвам занапред. За да се реализира добър резултат, пространствената музика изисква строго избрана техника на композиране и осъществяване, която ще бъде показана на закриването на изложбата. “



В Signs of sound Стела Василева е синхронизирала разнообразни изкуства на честотата на една звукова вълна.

Инсталацията се състои от 9 двустранно огледални плоскости, огънати във формата на звукови талази. Те отразяват и поемат пространството, което ги трансформира в инстинктивен обект от заобикалящата среда. В рамките на този план звучи музика, особено основана за мястото, а триизмерните „ звукови талази “ са показани и осветени по метод, който кореспондира с цилиндричното, спираловидно придвижване на феновете в кулата.

В плана вземат участие Стефан Хаджиев /виолончело/, Милен Апостолов /композитор, диригент/,/ Елена Ганова /виола/, Иван Стайков /цигулка/, Светлин Крачев /цигулка/, Атанас Илиев /кларинет/, Юлияна Войкова-Найман /сценограф, осветление/, Ири Найман /осветление/ и Добри Петков /архитект/.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР