Ноември ни очаква втора вълна на коронавируса, заяви проф. Николай

...
Ноември ни очаква втора вълна на коронавируса, заяви проф. Николай
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ноември ни чака втора вълна на коронавирус

" Ноември ни чака втора вълна на ковид ", съобщи проф. Николай Витанов от Българска академия на науките в предаването " Още от деня " на Българската национална телевизия. Според него няма потребност от стягане на ограниченията по отношение на ковид.

" Благодарение на напъните на по-добрата половина от българския народ - дамите, ние се движим по най-хубавия вид. Очаква се да стигнем 20 000 в края на септември и да ги прехвърлим “, сподели проф. Витанов.

" Появяват се първите възпитаници, които са инфектирани, само че те са инфектирани от преди този момент. До към 22 септември ще забележим какъв брой възпитаници и учители са били инфектирани преди да стартира образователната година и по-късно към този момент ще забележим какво е ситуацията, когато са тръгнали на учебно заведение “, посочи още Витанов.

При 7000 инфектирани възпитаници или 25 затворени учебни заведения съгласно проф. Витанов може да се намерения за отдалечено образование. " Тези цифри не са числата, при които би трябвало да се извърши карантина на цялата система. Тогава би трябвало да седнат способените хора и да помислят по какъв начин ще се продължава оттова нататък “, посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР