Нобеловите награди за постижения в науката, литературата и икономиката ще

...
Нобеловите награди за постижения в науката, литературата и икономиката ще
Коментари Харесай

Днес връчват Нобеловите награди

Нобеловите награди за достижения в науката, литературата и стопанската система ще бъдат връчени през днешния ден в Стокхолм, а Нобеловата премия за мир - в Осло.

Тазгодишния приз за мир завоюва Международната акция за възбрана на нуклеарното оръжие за напъните за реализиране на тази цел.

Нобеловата премия за физиология или медицина завоюваха американците Джефри Хол, Майкъл Росбаш и Майкъл Йънг за откриването на молекулярните механизми, контролиращи циркадния темп - човешкият биологичен часовник.

Германецът Райнер Вайс и американците Бари Бериш и Кип Торн завоюваха Нобелова премия за физика за решителен принос към наблюдението на гравитационните талази.

Швейцарецът Жак Дюбоше, германецът Йоахим Франк и британецът Ричард Хендерсън завоюваха Нобеловата премия за химия за създаване на криоелектронна микроскопия, която революционизира биохимията.

Нобеловата премия за литература завоюва английският публицист Казуо Ишигуро.

Ричард Тейлър от Чикагския университет завоюва Нобеловата премия за стопанска система за 2017 година за трудовете за психичните и обществени механизми при вземането на решения от потребителите и вложителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР