Ноа Синдергард записа срещу името си едно от най-забележителните постижения

...
Ноа Синдергард записа срещу името си едно от най-забележителните постижения
Коментари Харесай

Чукът на Тор удари червените в извънредно рядък мач

Ноа Синдергард записа против името си едно от най-забележителните достижения на питчер в бейзбола. По-рядко даже от съвършен мач – такива има 23 за век и половина в МЛБ, в това число 21 в модерната ера, от които шест през последното десетилетие. Това, което десничарят на Ню Йорк Метс направи против Синсинати Редс, се бе случвало единствено шест пъти в историята на Висшата лига на Съединени американски щати и Канада, за последно през 1983 година

Късно нощес 26-годишният тексасец изведе " жителите " до домашен триумф с 1:0 безусловно самичък. Синдергард (W 2-3), именуван от почитателите Тор поради приликата си с известния облик на скандинавския господ на гръмотевиците, хвърля цялостен мач против " алените " и удари победния хоумрън.



Предишният питчер, който затваря шътаут и отбелязва единствената точка с хоумрън, е Боб Уелч (Лос Анджелис Доджърс) преди 36 години против... Синсинати Редс. Останалите петима с такова популярно осъществяване са Ред Ръфинг (Ню Йорк Янкис, 1932), Спъд Чандлър (Ню Йорк Янкис, 1938), Ърли Уин (Чикаго Уайт Сокс, 1959), Джим Бънинг (Филаделфия Филис, 1965) и Хуан Писаро (Чикаго Къбс, 1971).

Бруталната доминация на Синдергард на ст. " Сити Фийлд " нощес стартира и приключи със страйкаут, като за 9 ининга стартерът на Метс порази общо десетима батери на Редс. Междувременно питчерът разреши единствено 4 шлагера и една база за боли, стигайки до третия цялостен мач и втората победа на нула в кариерата си със 104 хвърлени топки.



В нахлуване Тор стовари чука си върху стартера на гостите Тайлър Мали (L 0-4) със соло изстрел зад левия аутфилд в 3-тия ининг. Атаката на нюйоркчани удари общо 4 шлагера в мача. За Синдергард това беше шести хоумрън в кариерата, с който той изравни Том Сийвър на второ място в клубната класация на питчерите с най-вече удари над оградата и се приближи единствено на един от рекордьора Дуайт Гудън.

" Беше хубаво, че съумях да мятам добре в това отлично време – заключи Ноа. – Мисля, че нещата стартират да се подреждат за нас и в действителност ще влезем в серия. Смятам, че това е единствено началото. "



Ню Йорк Метс - Синсинати Редс 1:0
ст. " Сити Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
СИНСИНАТИ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
0
НЙ МЕТС
0
0
1
0
0
0
0
0
Х
1
4
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 2 МАЙ:

Американска лига

Минесота Туинс - Хюстън Астрос 8:2
Канзас Сити Роялс - Тампа Бей Рейс 1:3
Чикаго Уайт Сокс - Бостън Ред Сокс 6:4
Лос Анджелис Ейнджълс - Торонто Блу Джейс 6:2

Национална лига

Атланта Брейвс - Сан Диего Падрес 2:11
Милуоки Бруърс - Колорадо Рокис 6:11
Вашингтон Нешънълс - Сейнт Луис Кардиналс 2:1

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР