Ноа Лайлс ще се фокусира върху 200 метра на Световното

...
Ноа Лайлс ще се фокусира върху 200 метра на Световното
Коментари Харесай

Лайлс уверен, че може да подобри световния рекорд на Болт на 200 метра

Ноа Лайлс ще се концентрира върху 200 метра на Световното състезание по лека атлетика в Доха по-късно тази година, като задачата му е да усъвършенства международния връх на Юсейн Болт. 22-годишният американец към този момент прати в историята един от върховете на ямайския феномен - този на Диамантената лига в Париж, където спря хронометрите на 19.65 секунди.

Болт, който приключи кариерата си през 2017 година, държи международните върхове на 100 м (9.58 секунди) и на 200 м (19.19 секунди). Върховите достижения бяха сложени на планетарния конгрес в Берлин през 2009 година

“Имам сериозен късмет да печеля, а също имам сериозен късмет да се опитам да подобря някои върхове. Може да нямам различен подобен късмет, тъй като възнамерявам да тичам 100 и 200 м след това”, показа Лайлс.

Тази вечер той ще взе участие на финала на 100 м на Диаманетната лига в Цюрих. Там той ще се изправи против международния първенец Джъстин Гатлин, против ямаеца Йохан Блейк и против британците Адам Джемили и Зарнел Хюз.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР