Но заради застаряващото население на страната, след около 17 години,

...
Но заради застаряващото население на страната, след около 17 години,
Коментари Харесай

Лондон: Държавният фонд за пенсии свършва през 2035 г.

Но поради застаряващото население на страната, след към 17 години, в него към този момент няма да остане нищо.

Около 90% от фонда се употребява за погашение на пенсии, а 10% от него се държат в запас, напомня английският "Телеграф ", представен от БгБен. Единственото решение, за това държавната пенсия да може продължи да се изплаща, е осигуровките (National Insurance), да се покачат с най-малко 5% за хората родени през и след 1968 година

Подобно покачване, ще значи добави £125 на година разноски за осигуровки за наето лице, което изкарва £28 000 на година и £190 повече разноски за осигуровки за наето лице, което изкарва £40 000 на година. Към момента, неработещите пенсионери не дължат заплащания по National Insurance, само че е евентуално в бъдеще сходни заплащания да бъдат въведени за тези от тях, които са с най-високи пенсии.

Повишаването на осигуровките ще бъде мъчно политическо решение, което ще би трябвало да се вземе скоро, с цел да се предотврати банкрута на държавния пенсионен фонд. Освен това, сходно покачване ще изисква законодателен акт и затова, ще би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание.

Понастоящем, там няма болшинство, което да поддържа покачването на National Insurance. Вдигането на налози, за каквито се считат и осигуровките от множеството хора на Острова, нормално води до загуба на властта. Миналата година финансовият министър, Филип Хамънд анулира проектите си за повишение на осигуровките за самонаетите лица точно поради острата социална реакция, с която бе посрещната тази концепция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР