Но за решаване на проблема са необходими допълнителни промени в

...
Но за решаване на проблема са необходими допълнителни промени в
Коментари Харесай

Мая Манолова Алармира: Много Българи Са Застрашени От Сериозни Присъди В Гърция - Лишаване От Свобода И Глоби В Размер На Стотици Хиляди Евро!

Но за решение на казуса са нужни спомагателни промени в българското законодателство, които да задължат всички, които купуват коли, в къси периоди да ги пререгистрират, да има ясни задължения да сменят талона на автомобила и това да е скрепено с " драконовски наказания ".

Предприемат се и ограничения от Министерство на външните работи да се сложи ясно въпросът, означи Манолова. Тя заявява, че в случай че все пак няма развиване по тези случаи, като омбудсман е подготвена да сезира съответните европейски институции.

Бившите притежатели на коли, които са ги продали, да ревизират процеса по прекачване на собствеността, прикани вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя напомни случаите на формирани досъдебни производства в Гърция против български жители, които са трансферирали колите си, само че се водят притежатели към момента по документи.

Захариева уточни, че въпросът е подложен на допустимо най-високо равнище. Срещаме схващане от страна на гръцката изпълнителна власт, уповавам се да получим такова и от тяхната самостоятелна правосъдна система и прокуратура, означи вицепремиерът. Тя изясни, че се е срещнала с гръцкия външен министър, също така са поискани консулски съвещания сред двете страни, в които ще вземат участие и представители на Министерство на вътрешните работи, и на правосъдното министерство, и на омбудсмана.

Захариева уточни, че по гръцкото законодателство наказателна отговорност за осъществяване на закононарушение носи и лидерът на МПС, и притежателят. Тя прикани българските жители в такива случаи да показват предпочитание гръцките управляващи да се свързват с нашите консулски чиновници.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР