Но учените знаят рецептата за по-добро здраве и тя е

...
Но учените знаят рецептата за по-добро здраве и тя е
Коментари Харесай

5 лесни стъпки, за да станете по-здрави

Но учените знаят рецептата за по-добро здраве и тя е дълготрайно упражняване на положителни привички във връзка с съня, храненето, физическите извършения, общуването и напрежението.

В чест на 75-ата годишнина на Световната здравна организация, ето кои са факторите, които способстват за по-добро здраве, и какво можете да извършите през днешния ден, с цел да подобрите положението си в тези области.

Лошата нощна отмора освен нарушава концентрацията ви денем. Досега през тази година CNN заяви, че неналичието на задоволително сън може да усили риска от проблеми с настроението, астма, инсулт и дългоденствие.

Сънят е нещо доста значимо.

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предлага на възрастните да спят най-малко по седем часа на нощ - само че качеството също е значимо.
Когато безразсъдното скролване през нощта ви държи будни много след времето за лягане, това може да има негативни последствия за здравето ви.

" Отмъстителното отсрочване преди лягане " може да ви лишава от драгоценен сън.

Изследванията демонстрират, че с цел да се наспивате по-качествено, е значимо да си определите график за лягане и пробуждане, да спазвате нощна рутина, с цел да кажете на мозъка си, че е време да си лягате, спалнята ви да е тъмна и хладна, да се отдръпвате рано от екраните и да не се излежавате в леглото, в случай че имате проблеми със съня.

Яжте добра храна

Телата на обособените хора се нуждаят от разнообразни неща, само че има ли най-хубав метод да направлявате храненето си?

Според доста научни проучвания и годишните ранглисти на U.S. News & World Report това е средиземноморската диета.

Не позволявайте думата диета да ви заблуди - това не е рестриктивна философия за манипулиране на телесното ви тегло. Средиземноморската диета е метод на хранене, който се характеризира с просто готвене на растителна основа, като по-голямата част от всяко хранене е съсредоточена върху плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, фасул и семена, с няколко ядки и със мощен акцент върху екстра върджин зехтина. Мазнини, разнообразни от зехтин, като масло, се употребяват рядко, в случай че въобще се употребяват, а захарта и рафинираните храни са непокътнати за специфични случаи.

Многобройни изследвания са открили, че средиземноморската диета може да понижи риска от диабет, висок холестерол, деменция, загуба на паметта, меланхолия и рак на гърдата.
Направете малко извършения

Учените от дълго време знаят, че физическите извършения са потребни за здравото тяло, само че проучванията демонстрират, че те са значими и за здравия разум.

Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати предлага на хората на възраст сред 18 и 64 години да се занимават с най-малко 150 минути умерена физическа интензивност или 75 минути интензивна физическа интензивност всяка седмица, както и с действия за подсилване на мускулите най-малко два пъти седмично.

Добрата вест е, че даже и да не можете да постигнете това тъкмо в този момент, прибавянето на даже малко количество ще ви помогне.

Изследвания, оповестени по-рано тази година, демонстрират, че даже 11 минути извършения дневно могат да понижат риска от рак, сърдечносъдови болести или преждевременна гибел.
Отделете време за другарство

Много хора отдават огромно значение на някои от здравословните държания, които постоянно се считат за по-скоро физически, само че обществените и прочувствените фактори също заслужават нашето внимание.

А съгласно последните проучвания положителните и мощни другарства са от основно значение освен за облекчение на напрежението и възстановяване на прочувственото ни положение, само че и за повишение на индикаторите за физическото ни здраве.

Експертите считат, че хората би трябвало да развиват тази област на здравето, като влагат повече в възприятието за общественост.

Те също по този начин подчертаха, че е значимо да превърнете другарството в приоритет в графика си: Пишете на другар, с който от дълго време не сте разговаряли, ангажирайте се да се срещате с един нов човек месечно, организирайте вечеря или се включете в клас.

Силните връзки няма да се случат за една нощ, само че започването с дребни стъпки и приоритизирането на другарствата като значима част от живота ви може да донесе повече благополучие, по-малко стрес и повече поддръжка, съобщи по-рано тази година пред CNN специалистът по принадлежност на работното място Адам Смайли Посулски.

" Дори когато - изключително когато - техният другар се бори или минава през нещо тежко ", сподели Посоволски, който е и създател на " Приятелството в епохата на самотата: " Наръчник на оптимиста за връзка ". " Знаеш, че някой е същински другар, когато те поддържа, когато си болен, когато загубиш работата си, когато направиш неточност, когато преживяваш разлъка, когато си уплашен, когато си печален. "

Намалете напрежението

Знам, че съм го чувала всякога, когато ходя на доктор за някакво терзание: Каквото и да е, то се утежнява от напрежението.

Разбира се, стресът може да изпрати тялото в положение на битка или флиг, което покачва кортизола. Според Кливландската клиника по-високите равнища на кортизол могат да изострят здравословни положения като сърдечносъдови болести, диабет и хронични стомашно-чревни проблеми.

Стресът може също по този начин да аргументи или да способства за тревога, нервност, неприятен сън, корист с опиати, хронично съмнение или терзание и други

За благополучие, уравновесеното хранене, положителният сън, физическите извършения и обществената поддръжка могат да оказват помощ за понижаване на напрежението. Също по този начин може да помогне проучването на техники за дишане и медитация.

Може би си мислите, че така и така съм под напрежение в всекидневието си - прибавянето на всички тези здравословни държания единствено по себе си ще провокира стрес.

Добрата вест е, че тези привички се прибавят най-добре с дребни, управляеми промени за избран интервал от време.

Подхождайте към задачите си едновременно и с проект, еластичност, развлечение и поддръжка и скоро може да откриете, че сте създали измененията, които търсите, споделя Кати Милкман, професор Джеймс Г. Динан в Уортън Скул на Университета в Пенсилвания, създател на " Как да се трансформира: " Науката за това по какъв начин да стигнем от мястото, където сме, до мястото, където желаеме да бъдем ".

 Източник: CNN

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР