Но пресвета Дева Мария отговорила решително, че била посветена от

...
Но пресвета Дева Мария отговорила решително, че била посветена от
Коментари Харесай

Благовещение Е, Честит Имен Ден! Задължително Направете Това За Берекет И Здраве През Цялата Година!

Но пресвета Дева Мария дала отговор уверено, че била отдадена от родителите си и сама се посветила Богу, по тази причина тя би трябвало вечно да остане госпожица. А в Юдея нямало бит непринудено някой да избира безбрачен живот за служене Богу и по тази причина, с цел да не се наруши общоприетият бит, свещениците сгодили Мария за един благоверен дъртак, на име Йосиф, отдалечен неин роднина, който трябвало да я пази.

Пресвета Дева Мария, като предходна в дома на праведния Йосиф, водела непретенциозен живот; занимавала се с ръкоделие и споделяла домакинските грижи с дъщерите на Йосиф. Гласът й не се чувал в празни и шумни диалози. Тя била кротка и мълчалива; най-голяма наслада за нея било четенето на свещените книги.

Пресвета Мария със примирение и неописана наслада приела тая богатства новина: " Душата ми величае Господа - дала отговор тя на Елисаветиното одобрение - и духът ми се зарадва в Бога, Спасителя мой, тъй като Той милостно погледна смирението на рабинята Си, тъй като ето, занапред ще ме облажават всички родове; загдето Силният ми стори велико нещо, и свето е името Му; и Неговата благосклонност е от жанр в жанр за ония, които Му се боят ".

Каквото вършиме на Благовещение, това ще вършиме през цялата година. Поради това на Благовец се яде, чества, броят се пари. На Благовец е належащо да си облечете новите облекла и в джобовете да имате пари.

Празникът се свързва по-често с идването на пролетта и заради това на този ден наложително се яде „ нещо зелено “ (коприва, спанак, лапад и др.) Освен това е традиция на този ден на трапезата да има риба, като всекидневно се подготвя рибник - риба с ориз.

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ: Благой, Благовест, Благовеста, Блага
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР