Но отразявайки световните икономически тенденции и пълзящата нагоре инфлация, през

...
Но отразявайки световните икономически тенденции и пълзящата нагоре инфлация, през
Коментари Харесай

Рекордни увеличения на заплатите в Япония

Но отразявайки международните стопански трендове и пълзящата нагоре инфлация, през декември главните потребителски цени в Япония се покачиха с 4% по отношение на същия интервал на 2021 година – най-голямото повишаване и най-голям ритъм на инфлацията от 40 години насам, отбелязва Военновъздушни сили. Това понижи покупателната дарба на жителите и усили натиска върху бизнеса и управляващите да компенсират повишилите се разноски за живот.

Въпреки че договарянията сред бизнеса и синдикатите за равнището на възнаграждение нормално се водят със седмици, а постигнатите договорености се афишират към средата на март, министър-председателят на Япония Фумио Кишида още през януари прикани фирмите да усилят заплатите, с цел да оказват помощ на хората да се оправят с растящите цени.

Японският бизнес откликна, като един от първите реагира Fast Retailing, притежател на стилната верига Uniqlo, който съобщи, че от началото на март всички чиновници на цялостен работен ден в централата и фирмените магазини в Япония ще получат покачване на заплатите с до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР