Но Бог уталожил тъгата му: до ръцете на младия Хрисант

...
Но Бог уталожил тъгата му: до ръцете на младия Хрисант
Коментари Харесай

Днес Казваме От Сърце Честит Имен Ден На Пет От Най-Красивите Имена!

Но Бог уталожил тъгата му: до ръцете на младия Хрисант стигнали Евангелието и Книгата на Апостолските действия. Като ги прочел, той бил образован от Истината - Христос. Потърсил преподавател и го намерил в лицето на духовник, който го упътил във вярата и го кръстил.

Това не се харесало на бащата на Хрисант, който подхванал всичко, с цел да го накара да се отхвърли от Христовата религия. Оженил го принудително за девойката Дария, която била езичница. Но Хрисант поучил Дария, тя приела вярата в Христа и двамата живеели дружно като брат и сестра, в измамлив брак.

След гибелта на татко си, Хрисант почнал свободно да изповядва Христа и да живее съгласно неговите повели. По времето на император Нумериан Хрисант и Дария били измъчвани поради вярата си.

Двамата били убити с камъни. На мястото, където били заровени, по-късно била издигната черква.

Дария е персийско име и значи " победителка ".

Найден е обичайно българско име, което също чества на 19 март.

Найден значи " открит ".

Така наричали момчетата, които били подхвърляни пред прага. Това е бил публикуван метод измежду по-бедните пластове да дадат детето, за което не могат да се грижат, за осиновяване. Такива деца се оставяли на богати хора или на такива, които желали, само че не можели да имат рожба.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР