НКЖИ хвърлиха пловдивските общински съветници в ужас с разясненията си

...
НКЖИ хвърлиха пловдивските общински съветници в ужас с разясненията си
Коментари Харесай

Подробности за пробива под Гарата шокираха общинските съветници

НКЖИ хвърлиха пловдивските общински съветници в смут с разясненията си по отношение на проекта за пробив под Централна гара, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.   Ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски и представителят на проектантите инж. Илия Илиев срещнаха локалния парламент с детайлности, след което повече от час отговаряха на въпроси.

Проблемът пристигна от разяснението, че първо ще се събори Бетонният мост, без да е ясно дали по едно и също време с това ще се работи по пробива. Бутането на моста е част от огромния проект за развиване на жп възел Пловдив, само че в друга му фаза. Всъщност от НКЖИ направо си признаха, че липсват линейни графици и изясненост във времето и е изцяло допустимо пробивът да се реализира на един следващ стадий, оставяйки жителите на града да търпят неудобствата от това състояние.

" Другият вид е да запазим моста и да загубим финансиране ", уточни.инж. Бакалски.  " Изпълнението на пробива под гарата от вход до изход е планувано със средства на НКЖИ ", разясни още той. От думите му обаче стана ясно, че развитието на пътните връзки и цялата работа по ВиК колекторите остава като дял на Общината.

" Това е план, който не може да бъде изпълнен поради мястото, поради комплицираните инженерни решения. Инвестицията от страна на Общината е безумна ", отвърна кметът. " Още не сме уверени, че Община Пловдив през идната година би трябвало да задлъжнее заради този план, който по този начин е неосъществим. "  

Припомняме, че на сесия в четвъртък Общински съвет ще гласоподава отсрочената от предходната сесия точка за одобрение на план за изменение на Подробен организационен проект - План за улична регулация по отношение на пробива под Централна гара.

" По всяка възможност ПУП-а ще го приемем, само че дали ще се извърши самият план за пробив, не е ясно ", разяснява Тотев за Plovdiv24.bg  и эпоясни, че диалозите му не престават и щe се търси компромисен вид.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР