Нийл Йънг заведе дело за нарушаване на авторски права срещу

...
Нийл Йънг заведе дело за нарушаване на авторски права срещу
Коментари Харесай

Нийл Йънг заведе дело за авторски права срещу кампанията на Доналд Тръмп

Нийл Йънг заведе дело за нарушение на авторски права против кандидат-президентската акция на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, заяви Асошиейтед прес.

Носителят на "Грами " музикант, който е роден в Канада, е завел дело във федерален съд в Манхатън. В желае си той показва, че не желае музиката му да се употребява като тематична ария в "разединяваща, неамериканска акция на незнание и ненавист ".

Легендарният артист акцентира, че песните му "'Rockin' in the Free World'' и "Devil's Sidewalk' са употребявани неведнъж на манифестации и политически събития, в това число на 20 юни тази година в Тълса, щата Оклахома.

В подадените в съда документи се акцентира, че Йънг не води делото като "неуважение на правата и мнението на американските жители, които са свободни да поддържат претендента, който са избрали ".

Йънг възразява против потреблението на сингъла от 1990 година "Rockin' in the Free World,'' за пръв път през юни 2015, когато песента е употребена при оповестяването на президентската акция на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Тогава от акцията настояват, че са получили позволение да употребяват песента и това е доказателства, че от акцията са наясно, че им е нужно позволение. В желае се отбелязва, че Йънг неведнъж и обществено е възразявал против потреблението на музиката му. "Кампанията умишлено подценява думите на ищеца да не употребяват песните и продължава да ги употребява, макар че няма лицензия за това ", написа в жалбата.

И други реализатори се оплакват, че песните им се употребяват на политически събития на Тръмп. През юни "Ролинг Стоунс " заплашиха акцията със съд поради потреблението на класиката от 1969 година "You Can't Always Get What You Want " на митинга на Тръмп в Оклахома през юни. Семейството на починалия рок музикант Том Пети изиска възбрана за потребление на музиката му, откакто неговата "I Won't Back Down " прозвуча на събранието в Тълса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР