Нийл Йънг изрази в Туитър неодобрението си от използването на

...
Нийл Йънг изрази в Туитър неодобрението си от използването на
Коментари Харесай

Нийл Йънг призова Тръмп да не използва песните му

Нийл Йънг изрази в Туитър неодобрението си от потреблението на свои песни от американския президент Доналд Тръмп, заяви музикалното издание NME. Преди вчерашната реч на Тръмп пред монумента Маунт Ръшмор в навечерието на националния празник на Съединени американски щати, от високоговорителите се чуха три песни на именития музикант  – ‘Rockin’ in the Free World’, ‘Like a Hurricane’ и ‘Cowgirl in the Sand’. 

Това не е първият случай, в който Йънг показва обществено недоволството си от налаганата “връзка ” сред своята музика и Тръмп. Преди пет години Тръмп по сходен метод употребява „ Rockin’ in the Free World “, с цел да означи старта на кандидатпрезидентската си акция. Почти незабавно представители на Йънг разгласиха изказване:

„ Доналд Тръмп не е бил акредитиран да употребява „ Rockin’ in the Free World “. Нийл Йънг, жител на Канада, е последовател на Бърни Сандърс за президент на Съединените американски щати. “

Съвсем неотдавна Йънг показа редица протестни песни от цялата си кариера като част от шестия епизод на поредицата си домашни концерти Fireside Sessions. Епизодът включваше личната му ария „ Lookin’ For A Leader “ („ В търсене на водач “) с актуализиран текст, в който подлага на критика Доналд Тръмп и реакцията му към последните митинги на Black Lives Matter.

Нийл Йънг в никакъв случай не е криел, че не харесва Доналд Тръмп, само че откакто в края на януари стана публично американски жител, удвои обвиняванията си. През февруари написа отворено писмо до Доналд Тръмп:
 
" Вие сте срам за моята страна - написа Йънг в дългото, яростно отворено писмо до Тръмп на уеб страницата си. - Безмисленото заличаване на споделените ни естествени запаси, околната среда и връзките ни с другари по света е непростимо…  Първият ни черен президент беше по-добър човек от вас ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР