Нийл Йънг е продал за около 150 милиона долара правата

...
Нийл Йънг е продал за около 150 милиона долара правата
Коментари Харесай

Живи легенди разпродават правата над музиката си

Нийл Йънг е продал за към 150 милиона $ правата над половината от своя азбучник - включващ почти 50 албума и 1180 песни. Купувач е базираната във Великобритания инвестиционна компания Hipgnosis.

Това значи, че Hipgnosis в този момент ще получава  половина приходи от музиката на Йънг, в това число бъдещото ѝ потребление във всеки филм, телевизия или реклама, макар че създателят на компанията Мерк Меркуриади подсигурява, че песните на канадската рок икона няма да бъдат лицензирани едновременно, а поотделно за всеки нововъзникнал план. 

В свое изказване роденият в Квебек Меркуриади, който преди този момент е менажирал актьори като Елтън Джон, Бионсе и Мориси, споделя: " Ние имаме общ интегритет, нравственос и пристрастеност, родени от религия в музиката и смисъла на тези значими песни. Никога няма да има " Burger of Gold ", само че ще работим дружно, с цел да сме сигурни, че всички ще могат да ги чуят по този начин, както би желал Нийл " (Burger of Gold е отпратка към неназована компания, която един път поискала да употребява шлагера на Йънг Heart of Gold в реклама за сандвичи. По този мотив Йънг се майтапи в концерт от 1973 година, че ще му се наложи да преименува песента на " Бургер от злато ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР