Нийл Робъртсън стана първият четвъртфиналист на Световното първенство по снукър,

...
Нийл Робъртсън стана първият четвъртфиналист на Световното първенство по снукър,
Коментари Харесай

Безпощаден Нийл Робъртсън разби Шон Мърфи

Нийл Робъртсън стана първият четвъртфиналист на Световното състезание по снукър, откакто разруши международният първенец от 2005 година Шон Мърфи с 13-6.
 Шон Мърфи с историческо достижение при успеха си над квалификант в Крусибъл
Сблъсъкът сред някогашните международни първенци предвещаваше да е извънредно оспорван предвид на впечатляващите им победи в първия кръг. Австралиецът обаче сподели, че е играчът, който се намира в най-хубава форма. Робъртсън записа три сенчъри брейка и още шест серии с повече от 50 точки. Световният номер 4 ще има за противник в разногласието за място на полуфиналите Джон Хигинс или Стюарт Бингам, които през днешния ден стартират своя двубой.

" Машината от Мелбърн " се любува на най-хубавия сезон в кариерата си, като съумя да завоюва три ранкинг трофеи и доближи още три финала. Той има късмет да приключи акцията си като стане първият повторен международен първенец, който не е от Англия.

Сезонът на Мърфи пък завършва по разочароващ за " магьосника " метод. Англичанинът не завоюва нито един шампионат и макар гръмката си победа с 10-0 в първия кръг в Шефилд против Хонгао Луо, не съумя да окаже никаква опозиция на Нийл Робъртсън.

Брейкове от 106, 79, 57, 126, 67 и 62 осигуриха на австралиеца удобен задатък от 10-6 след първите две сесии. Нещата за Мърфи можеха да се развият по-добре за Мърфи, в случай че при 8-6 не бе пропуснал фреймбол.

Робъртсън пое контрола на срещата, а противникът му вкара едвам една топка до края. Нови серии от 120, 88 и 95 точки пратиха " гръмотевицата " на четвъртфинал.

След срещата Нийл не скри задоволството си от успеха и хладнокръвието си в основните моменти от мача. " Играя освободено, само че е по-лесно да се приказва, в сравнение с да се направи. Излизам и играя. Нервните моменти постоянно ще ги има, тъй като като играч постоянно се стремиш да печелиш. Попитайте сина ми когато играем Монополи или Скрабъл не претърпявам да изгубвам, даже от него. "

" Засега се пробвам да играя добре и се получава ", съобщи още спечелилият.

Шон Мърфи похвали противника, признавайки превъзходството му и показа, че в случай че Робъртсън продължи да играе по този метод, сигурно ще победи в шампионата.

" В първия мач играх добре и бях стимулиран да се показва още веднъж на равнище. Това повдигна самочувствието ми за идващия сезон. Ще си умря малко, след което ще се върна край масата, с цел да се показва мощно през идващия сезон, както направих в края на този, защото приключвам на по-добра позиция спрямо тази на която се намирах в хода на акцията ", приключи Мърфи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР