Нийл Робъртсън спечели 15-ата ранкинг титла в кариерата си, след

...
Нийл Робъртсън спечели 15-ата ранкинг титла в кариерата си, след
Коментари Харесай

15-а ранкинг титла за Нийл Робъртсън

Нийл Робъртсън завоюва 15-ата ранкинг купа в кариерата си, откакто пребори Стюърт Бингам с 9:7 във финала на Откритото състезание на Уелс по снукър. Трофеят е съвършен свършек на една доста сполучлива седмица за Гръмотевицата от Австралия, който в Кардиф по-рано осъществя и 4-ия си оптимален брейк.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ МАКСИМАЛНИ БРЕЙКОВЕВ ИСТОРИЯТА НА СНУКЪРА!

Левичаря от Мелбърн бе спечелил с 6:0 на China Open 2018 и 5:0 на Германския Мастърс против този противник предходните си два мача, само че финалът в Уелс се оказа много по-равностоен, без значение че Бингам не остана удовлетворен от представянето си.

"I've had a wonderful time "@nr147 heads home from Cardiff with a 147, a ranking title and £78,500!

Worth the trip down the M4 #WelshOpen pic.twitter.com/H7rh2xTMF4
— World Snooker (@WorldSnooker) February 18, 2019
Благодарение на чека си за 70 000 паунда (плюс 15 000 за максимума и още 2 000 за най-голям брейк в турнира) Робъртсън към този момент мина границата от 4 милиона лири доходи от наградни фондове в кариерата си. Бингам пък защитаваше същата сума в актива си за международната класация, тъй като завоюва купата преди две години след триумф над Джъд Тръмп. Това значи, че първенецът в "Крусибъл " от 2015 се свлича от 12-о до 14-о място в международната класация и ще би трябвало да се постарае да резервира позиции в топ 16 преди Световното състезание.

Your @manbetxofficial Welsh Open champion, @nr147!

He beats Stuart Bingham 9-7 to claim his 15th ranking title #WelshOpen pic.twitter.com/1WkHqTfTnL
— World Snooker (@WorldSnooker) February 17, 2019
Робъртсън се изравни с различен притежател на "Тройната корона " - Марк Селби - по брой ранкинг трофеи в сбирката си във безконечната ранглиста по този индикатор, а след цели 12 години още веднъж победи в Уелс.

ВИЖТЕ ВЕЧНАТА КЛАСАЦИЯ НА НОСИТЕЛИТЕ НА РАНКИНГ ТИТЛИ!

Левичаря от Мелбърн бе натрупал задатък от 5:3 във фрагментарната първа сесия на финала, а във втория сегмент стартира по-концентрирано и завоюва два следващи фрейма. Бингам пропусна черна от истинската й позиция и австралиецът разчисти масата с брейк от 65, след което пък наказа един от дребното слаби сейфти удари на съперника си с поредност от 56 за 7:3.

Във значимия 12-и фрейм Робъртсън не можа да се оправи с фрейм-бола си и без да желае разви синята топка, която бе на безвредна позиция. Бингам с ненаситност се върна на масата и се възползва от подаръка, с цел да понижи изоставането си на 7:5. Серията му от извоювани партии продължи и той съумя да изравни на 7:7. Робъртсън обаче взе оспорван и под напрежение 15-и фрейм, след което с дълга алена стартира брейк от 83 за крайния триумф с 9:7.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР