Нийл Робъртсън продължава със слабите си резултати през 2017 година

...
Нийл Робъртсън продължава със слабите си резултати през 2017 година
Коментари Харесай

Новобранец в световния тур нанесе поредно разочарование на Робъртсън

Нийл Робъртсън продължава със слабите си резултати през 2017 година (посредствената му серия се простира към този момент в границите на една календарна година) и записа същинско отчаяние още в 1 кръг от главната скица на първия ранкинг шампионат по снукър за сезон 2017/18 - Рига Мастърс.

Гръмотевицата от Австралия позволи поврат от 3:2 до 3:4 против новобранеца в международния тур Лукас Клекерс и приключи безславно отбраната на купата си в Латвия от предходната акция - единствения му ранкинг трофей за 2016/17. Младият и чужд за почитателите немец стартира мача чудесно с брейк от 82, само че русокосият левичар отговори уместно с превъзходно почистване на стойност 137 точки.

1 ГОДИНА ПО-КЪСНО: ЩЕ ПОКАЖЕ ЛИ РОБЪРТСЪН, ЧЕ ОЩЕ Е ГОЛЯМ ШАМПИОН?

Робъртсън поведе след това с 3:2, само че изпусна шанса да затвори мача в идващия шести фрейм, като в решаващата партия Клекерс сподели забележително самообладание с впечатляваща победна серия от 83. Излишно е да се отбелязва, че това е най-голямата победа в кариерата на 21-годишния немец, тъй като това бе едвам вторият му мач при експертите. В средата на май той завоюва тур карта посредством Q School и стана първият от 7 години насам представител на Германия в елитния снукър.

Робъртсън остава с горчивия привкус от нелепото отпадане, въпреки да става въпрос едвам за първия ранкинг шампионат за сезона. За последно обаче Нийл се показа мощно на Европейския Мастърс през октомври 2016-а, когато стигна полуфиналите и бе победен с 0:6 от Рони О’Съливан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР