Ния, детето със златно сърце, върна златната халка на младо

...
Ния, детето със златно сърце, върна златната халка на младо
Коментари Харесай

Златното сърце на Ния

Ния, детето със златно сърце, върна златната халка на младо българско семейство, изгубило я в курорта Керамоти, Гърция. Така момиченцето върна вярата и избави от суеверия младоженците, а на всички останали сподели, че положителните вести не са мит и небивалица. В обобщение това е трогателната история, стоплила сърцата на хиляди българи тези дни, които я прочетоха в обществената мрежа „ Фейсбук”.



Ния е българско дете на 9 години, което живее с родителите си в Сиатъл, само че всяко лято си идват в България и обичат да вървят на море. Тя е родена в Силиконовата котловина, братчето й също. Тази година лелята на прелестното момиченце – Мила Иванова, го завела на плажа в Керамоти. Малката чародейка решила да слезе от надуваемия дюшек, с цел да си събира мидички и...хоп внезапно погледа й привлякло нещо блещукащо във водата, описа самата Ния пред „ Новини.бг.” Тя приказва отлично родният си език, макар живота им зад Океана, където родителите й живеят към този момент 14 години.

Ния намерила сватбена халка измежду мидичките и незабавно я дала на вуйна си, която пък от своя страна снимала венчалния пръстен и го пуснала в обществената мрежа с обявата, че ще даде пръстена единствено на тези, които посочат правилни имена и дата от вътрешния кръг.

След над 2 300 прочитания и споделяния и близо стотина мнения, най-вече за положителната постъпка, се появили и същинските притежатели на съкровената изгубена движимост – младото българско семейство Емил и Мария, които прекарали медения си месец в курорта. Халката била изгубена единствено ден преди да бъде открита, посочи Мила Иванова след диалог с същинските й притежатели. „ Убедена съм, че Ния е положителното дете, което носи шанс на хората и в този случай, също”, разяснява лелята.

И е права, тъй като гордостта не води до на никое място, само че добротата е злато – това сигурно е приказката, която Ния е запомнила от своите родители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР