Нивото на смесените бракове сред американските евреи е като втори

...
Нивото на смесените бракове сред американските евреи е като втори
Коментари Харесай

Смесените бракове сред евреите в САЩ са като втори Холокост, избухна израелски министър

Нивото на смесените бракове измежду американските евреи е " като втори Холокост " , предизвести новият министър на образованието на Израел, написа " Таймс ъв Израел ", като се базира на американската медия Axios, която цитира трима източници, които са били в залата.

Рафи Перец е направил коментара по време на среща на кабинета на 1 юли. Перец, някогашен основен равин в израелската войска, е водач на блока Съюз на десните партии.

Министърът подчертал, че асимилирането на евреите по света и най-вече в Съединени американски щати е " като втори Холокост ". Той също пояснил, че поради смесените бракове през последните 70 години еврейският народ е " изгубил 6 милиона души " . Говорител на Перец е удостоверил информацията.

По време на срещата на 1 юли е разискван въпросът за смесените бракове.

Axios написа, че енергийният министър Ювал Щайниц е отвърнал на изявлението на Перец.

" Първо ние би трябвало да спрем да подценяваме евреите в Америка , които гледат на себе си като евреи освен религиозно, само че най-вече културно и исторически ", подчертал Щайниц.

Директорът на Лигата против поругаването Джонатан Грийнблат е измежду водачите на американските евреи, които подлагаха на критика коментара на просветителния министър.

" Немислимо е да се употребява терминът " Холокост " за разказване на евреите, които са избрали да сключат брак с неевреи ", написа Грийнблат в " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР