Нивото на язовир "Студена" вече е над 8 млн. куб.

...
Нивото на язовир "Студена" вече е над 8 млн. куб.
Коментари Харесай

Кметът на Перник разкри как се живее на воден режим при пандемия

Нивото на язовир "Студена " към този момент е над 8 млн. куб. Природата е благосклонна към нас. Започват да се усилват часовете в които има вода. Новият режим е доста по-благоприятен за нас, перничани, тъй като другояче нямаше по какъв начин да се оправим в тази обстановка на изключителни ограничения поради ковид.

Това съобщи Светослав Владимиров, кмет на Перник, в ефира на Българска национална телевизия във връзка водния режим и животът в Перник по време на пандемия поради COVID-19.

"До края на седмицата ще преминем напълно на нощен режим. Ще създадем и реорганизация на огромна част от водопроводната мрежа, комплицирана задача, само че вървим към посока за намаляване на загубите на питейна вода.

Започваме от квартал "Църква " и квартал "Изток ". От през днешния ден би трябвало и да се свържем към Рилския тръбопровод ", разясни още той.

На въпрос докога ще продължи водният режим, той съобщи, че води диалози и ще се комбинира използването на тръбата и дребни количества от язовир "Студена " и скоро той би трябвало да бъде анулиран.

Владимиров посочи, че в града няма доказан случай на болестта, само че едно момиче е пътувало и извънредно отговорно е спазило всички разпореждания за дейности в сходна обстановка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР