Нивото на язовир Студена се повиши с 14 см за

...
Нивото на язовир Студена се повиши с 14 см за
Коментари Харесай

Нивото на Студена се повиши с 14 см, но водният режим остава в сила

Нивото на язовир " Студена " се увеличи с 14 см за седем дни поради снеготопенето, само че водният режим в Перник ще остане в действие, както до момента. Перничани имат по 8 часа вода на ден в другите квартали. Водопроводът през Мало Бучино се строи непрекъснато.

Перник

В момента в бент. " Студена " има 3,5 млн. куб. м. вода, само че това все ще не е задоволително, с цел да бъде омекотен водният режим в Перник.

Ще би трябвало да се изчака пролетта, когато язовирът ще събере малко под нужните 10 млн. куб. метра вода, с цел да зарежда Перник при не толкоз непоколебим режим на водата.
Мирослав Стоицев - зам.-кмет на Перник: Април-май месец. В момента има към 65 см. в региона на водосбора, който е на язоир " Студена ", това са някъде към 7-8 млн. куб., които ще влязат в бент. " Студена ".
И в неделя работят екипите по байпасния тръбопровод от Мало Бучино, по който в Перник ще бъде доставяна вода от софийската водопреносна мрежа - от язовирите " Бели Искър " и " Искър ". Цялото трасе е прокопано и на 19 март ще е готово.
Димитър Колев - ръководител на Общинския съвет: Виждате по какъв начин стремително се работи по трасето, на двусменен режим на работа. Иво Иванов, зам.-областен шеф на Перник - 01:09:18 - Държавата прави всичко, с цел да може това спешно трасе да се направи, и то в период.
Водопроводът от Мало Бучино до Перник е дълъг 13,5 км. А една тръба като тези е 5 м. и 50 см.

След водопровода следва огромна рехабилитация на водопреносната мрежа на Перник. От 350 км. тръби - 100 км. са в сериозно положение. За задачата държавното управление даде 35 млн. лева
Стефан Кръстев - зам.-кмет на Перник: Предстои ударна рехабилитация на водопреносната мрежа в границите на града. Градът е разграничен на 4 разнообразни зони по 4 разнообразни позиции на другите компании е предоставено да стартират проектирането.
И до момента в който не престават ремонтите, в блок в Перник от няколко дни хората не употребяват вода от чешмата поради ешерихия коли.

До края на годината негодните тръби в Перник би трябвало да бъдат ремонтирани и водната рецесия в града - позволена.
 Започна строителството на новия тръбопровод сред Мало Бучино и Перник Започна строителството на новия тръбопровод сред Мало Бучино и Перник
Започна строителството на новия тръбопровод сред Мало Бучино и Перник, който ще обезпечи вода на града след 40 дни. Системата ще бъде обвързвана през вод...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР