Нивото на водата в река Въча значително е намаляло и

...
Нивото на водата в река Въча значително е намаляло и
Коментари Харесай

Алармират за пресушаване на река Въча

Нивото на водата в река Въча доста е намаляло и коритото е съвсем празно. В сигнал от Кричим се показва, че реката безусловно стопира да тече през нощта, заяви bTV.

В сигнала се показва, че има нощен геноцид върху река Въча. Риболовци се оплакват, че всяка година зарибяват реката с балкански пъстърви, платени от техния джоб, а в този момент рибата се мята на изсъхнало.

По думите им ВЕЦ-ът е спрял кранчето на реката през нощта и съвсем цялото корито остава изсъхнало.

Според Ани Христова от НЕК главно водите от коритото на реката се употребяват за водоснабдяване на града. По думите й през нощта се допуска, че потребността не е в огромни количества.

" Освен това, товарът на електросистемата през нощта не е висок и затова операторът не би употребил тези мощности при положение, че няма консумация ", означи още тя.

Обяснението на институциите е, че в случай че се подава вода 24 часа, това може да докара до източване на язовирите.

Местните декларират, че това не се случва за първи пъти и е време институциите да подходят съществено към казуса. За да се избави рибата, хората са подготвени на митинги.

Едно от терзанията им е, че вода се отклонява към частни вецове. От екоминистреството дадоха отговор, че ревизират какво тъкмо се е случило. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР