Нивото на водата в районите, които бяха залети и наводнени

...
Нивото на водата в районите, които бяха залети и наводнени
Коментари Харесай

Нивото в наводнените от Каховка райони спада бавно

Нивото на водата в регионите , които бяха залети и наводнени от разрушаването на язовира " Каховка ", е почнало да спада . Украински публични лица декларират, че приблизително равнището е паднало до съвсем 5 метра.

На десния бряг на Днепър са наводнени 35 обитаеми места, близо 4000 домове се намират под водата, която последователно стартира да спада, заяви ръководителят на Херсонската военна администрация Александър Прокудин. От Херсонска област са евакуирани 2588 души.

В самата Нова Каховка , която е окупирана от съветската войска, равнището на водата също е почнала да спада. Ситуацията остава най-тежка в село Корсунка.

В Николаевска област Виталий Ким също оповестява, че водите се отичат.

Тази заран генералният щаб на украинската войска написа категорично, че съветските окупационни власт не разрешават евакуация на хора, които нямат съветски паспорти. Както и настаняват военни в годните за обитаване къщи в Херсонска област.

Преобладават доказателствата, че детонацията, която във вторник, 6 юни повреди язовирната стена е дело на съветската войска, макар обвиняванията от страна на Кремъл към Украйна.
 Сеизмологични данни потвърждават, че стената на Водноелектрическа централа Каховка е взривена
Сеизмологични данни потвърждават, че стената на Водноелектрическа централа Каховка е взривена

Съобщение на норвежките сеизмолози

Балансът на доказателствата, претекстовете и реториката допуска, че руснаците съзнателно са развалили язовира, написа, в който прави преглед на доказателствата.

Според Организация на обединените нации минимум 17 хиляди души са били наранени на територията, следена от Украйна, като крайната цифра може да се окаже доста по-висока. на територията, окупирана от Русия.

Стотици хиляди хора са изгубили достъп до питейна вода: водоснабдителната мрежа е нечиста с. Има терзания за пораждане и разпространяване на епидемии.

Отделно на това, които очевидно са били заложени и като част от отбранителната линия на съветската войска против украинското контранастъпление.
 Украйна може да загуби няколко милиона тона годишна продукция заради наводненията
Украйна може да загуби няколко милиона тона годишна продукция заради наводненията

Без източник на водоснабдяване е невероятно да се отглеждат зеленчуци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР