Нивото на водата при помпената станция е над 40 см.

...
Нивото на водата при помпената станция е над 40 см.
Коментари Харесай

Касчиев: АЕЦ Козлодуй има запас от гориво, риск няма

Нивото на водата при помпената станция е над 40 см. от най-ниското равнище на река Дунав, има ресурс до сериозното равнище до към 1 метър. Това съобщи енергийният специалист проф. Георги Касчиев пред Би Ти Ви.

Няма да се стигне до никакви проблеми и помпите ще продължат да изтласкат вода в студения канал на помпената станция на АЕЦ " Козлодуй ". Всяко лято е малко с напрежение, тъй като р. Дунав спада през лятото, като се следи не с паника, а с известно напрежение, посочи Касчиев. Като се покачва температурата на водата в Дунава, мощността на електричеството леко понижава, уточни той.

Затова дали има заплаха за централата в Козлодуй поради ниските равнища на река Дунав, Касчиев изясни, че водата от р. Дунав се довежда до централата на АЕЦ " Козлодуй " с канали и се води назад до реката с втори канал. Бреговата помпена станция е изчислена по този начин, че помпите да може да загребват вода и при случаи, в които исторически се надмине най-ниското равнище на водата в Дунав, разясни Касчиев.

АЕЦ " Козлодуй " има ресурс от гориво, като за пети блок има гориво за още едно презареждане, а шести блок за още 6 презареждания.

По думите му, в случай че Русия откаже да доставя гориво, имаме два доставчика на нуклеарно гориво - американска и френска компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР