Нивото на смъртност в Република Южна Африка от варианта Омикрон

...
Нивото на смъртност в Република Южна Африка от варианта Омикрон
Коментари Харесай

Данни от Южна Африка: 4 пъти по-ниска смъртност от Омикрон спрямо предишните варианти

Нивото на смъртност в Република Южна Африка от разновидността Омикрон е четири пъти по-ниска спрямо тази от други разновидности при предходни талази на пандемията. Това демонстрират резултатите от изследване на експерти от университета на Претория и Националния институт по инфекциозни болести на Южна Африка.

Специалистите, следили пациенти в най-голямата болница в град Цван, който бе първичният епицентър на разпространяване на новия вид, откриха, че от зараза от него са умряли 4,5 на 100 от приетите в болница спрямо 21,3 на 100 смъртност при приетите в болница пациенти при предходната вълна на епидемията. Пациентите, постъпили в болница след зараза от Омикрон, били изписвани приблизително след четири дни, спрямо съвсем девет дни приблизително болничен престой при предходната вълна. Броят пациенти в болница след болест с разновидността Омикрон е по-малко от половината от приетите в болница при предходни талази, предава 24 часа.
Спад на новите случаи в ЮАР в последните дни
Спад в новорегистрираните случаи на ковид се следи в последните дни в Южна Африка. През последните 24 часа в страната са рег...
Прочети повече
Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР