Нивото на Сена продължава да се покачва застрашително и в

...
Нивото на Сена продължава да се покачва застрашително и в
Коментари Харесай

Сена продължава да се покачва опасно. Част от Лувъра затвори

Нивото на Сена продължава да се повишава застрашително и в събота може да доближи 6,20 м - 10 сантиметра над равнището при наводнението през 2016 година

Подсилена от притоците, реката през днешния ден доближи 5,40 м и някои от предградията на Париж към този момент газят във вода. Днес се чакат нови превалявания във Франция. 15 департамента в североизточната част на страната са оповестили оранжев код за заплаха от наводняване в басейна на Сена, Ду и Саона. В жълто е предизвестието за още няколко департамента, измежду които Рона, Изер и Лоар.

Под особено наблюдаване са крайбрежията в Париж, Марн, Сен Сен Дени и Вал де Марн.

Вчера Сена беше достигнала 5, 12 м, до края на деня през днешния ден се чака да се повиши до 5,60, а в петък – 5,80, а в събота 6,20 и малко от горната страна, само че надалеч от историческия връх от 1910 година - 8,63 м.

Централната права от линия С на подземната железница, която не работи от през вчерашния ден, ще остане затворена най-малко до 31 януари. Лувърът затвори долното равнище на департамента за ислямско изкуство най-рано до неделя. Музеите Орсе и Оранжри също задействаха проекти за отбрана от наводняване.

Франция претърпява втория най-дъждовен двумесечен интервал от началото на статистиката през 1900 година От 1 декември насам в някои от районите са паднали двойно повече дъждове над нормата, в Париж – 183 мм.

Напълно неразрешено е плаването на корали по цялата Сена, каналите на Марн, част от Саона, Мозел.

В момента положението на нещата е готовност, зоркост и надзор, обявиха управляващите. Организирани са спешни центрове, всички служби са задействани и имат вътрешни проекти съгласно сюжетите за бедствието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР