Нивото на съвременната медицина е достатъчно високо, за да сведе

...
Нивото на съвременната медицина е достатъчно високо, за да сведе
Коментари Харесай

За да се избегне пък спонтанен аборт, бременната не трябва да стъпва върху растящи в земята зеленчуци, каквито са картофите и морковите

Нивото на актуалната медицина е задоволително високо, с цел да сведе до най-малко проблемите при бременността и раждането на децата, тъй че те, по предписание, в този момент се раждат здравички. Но по този начин ли е било през Средновековието, когато – в следствие от вопиющо незнание и липса на трайна хигиена у преобладаващата част от популацията – малформациите при новородените напълно не са били случайност, смъртността е била застрашително висока, а и животът на самите родилки неведнъж е висял „ на косъм “! Стремежът обаче да се раждат здрави деца е породил голям брой поверия по отношение на какво не би трябвало да прави и какво следва да съблюдава една родилка, с цел да роди крепко дете.

Най-много са напътствията по какъв начин да се предотврати детето да не се появи „ мъртвородено “:  поне месец преди раждането никакво стригане на косата, театралничене за портрети или фотоси, подготвяне на чеиз за друга младоженка или люшкане на празна детска люлка!

За да се избегне пък импровизиран аборт, бременната не би трябвало да стъпва върху растящи в земята зеленчуци, каквито са картофите, морковите и целината, а с цел да роди леко – не би трябвало да се навежда през отворен прозорец! За да не се роди детето с „ родилни петна “, бъдещата майка не би трябвало да плете и кърпи, още по-малко да псува дни преди раждането. Също по този начин, ако се изплаши, бременната жена не би трябвало да се хваща в уплахата си за ръцете, краката, лицето или корема, тъй като на тези места се чака появяването на белези или бенки у новороденото. Най-сетне, в случай че не желае детето й да се роди плашливо или да стане апаш като отрасне, то бъдещата майка не би трябвало да яде скритом от околните си! Както виждате, доста правила, които по-добре е да се съблюдават, даже в случай че не вярвате в поверия!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР