Нивото на река Сена в Париж продължи бавно да се

...
Нивото на река Сена в Париж продължи бавно да се
Коментари Харесай

Нивото на Сена в Париж продължава да се покачва

Нивото на река Сена в Париж продължи постепенно да се повишава през нощта и се чака към края на денонощието да стигне най-много, преди да стартира да спада, съобщи Агенция Франс Прес.

Реката, която тече през френската столица край музеи и монументи, наподобява ще стигне през нощта против понеделник равнище от към 5,95 м - близо 4 м над естественото, предвижда новинарската работа " Вижикрю ". Това е повече от височината на придошлите води от юни 2016 година (6,10 м), въпреки и прекомерно надалеч от рекордното ниво 8,62 м, записано през 1910 година

В момента водата стига до бедрата на зуава - фамозната скулптура на боец от колониалните френски войски край моста Алма, обичайно употребена като индикатор за нивото на Сена. Недалеч оттова, до Айфеловата кула, са закотвени корабчетата за разходки, чието придвижване е спряно. Над водата се подават единствено дърветата, засадени около наводнените улици наоколо до реката. Затворени са и седем от най-оживените гари в Париж.

Положението по горното течение на Сена последователно се усъвършенства. През последните дни обаче бяха евакуирани близо 1000 поданици на парижките покрайнини. Нивото на реката ще се върне до естественото едвам след седмици, предвижда шефът на районния клон на държавните служби по околната среда Жером Гьолнер

Придошлите води в редица райони на Франция са свързани с изобилни превалявания в области с воднисти почви. Периодът декември-януари е измежду трите с най-вече дъжд и сняг за годината във Франция от началото на измерванията през 1900 година по данни на синоптиците от " Метео Франс ". Идната седмица се чакат по-слаби превалявания..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР