Нивото на река Дунав при Русе днес е 560 см

...
Нивото на река Дунав при Русе днес е 560 см
Коментари Харесай

Нивото на река Дунав при Русе се покачва

Нивото на река Дунав при Русе през днешния ден е 560 см по отношение на условната кота "нула ". За идващите два дни прогнозата на Изпълнителната организация за изследване и поддържане на Дунав /ИАППД/ е то да се повиши с още 49 см и да доближи 609 сантиметра.

Изпълнителният шеф на ИАППД Павлин Цонев изясни за Българска телеграфна агенция, че няма мотив за терзание, както и признаци, които да демонстрират, че следва рисково повишение на равнището.

По думите му юни е присъщ с повече превалявания. Падналото количество дъжд в България не оказва въздействие на равнището на Дунав. То зависи от изобилните превалявания в Централна Европа и от пълноводните притоци Тиса, Драва, Сава и Велика Морава.

Директорът на общинската дирекция "Управление при рецесии " в Русе Спасимир Димитров разяснява, че първа степен се вкарва, когато равнището на реката е в границите сред 680 и 750 сантиметра. Втора степен - непрекъснато наблюдаване, се афишира сред 750 и 800 см, а третата, която е за заплаха от преливане, - при над 800 сантиметра. Критичното равнище за Русе е 881 см, само че и тогава опасност за урбанизираната територия на града няма.

Директорът на противопожарната работа в Русе комисар Димитър Павлов изясни, че няма мотив за терзания по отношение на равнищата на вътрешните реки и на водоемите в региона. Той е обходил през днешния ден местата по Русенски Лом и притоците й, които са сериозни при високи води, като равнището е под рисковия предел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР