Нивото на радиоактивност около Запорожката АЕЦ е нормално след обстрела,

...
Нивото на радиоактивност около Запорожката АЕЦ е нормално след обстрела,
Коментари Харесай

Нивото на радиоактивност около Запорожката АЕЦ засега е нормално

Нивото на радиоактивност към Запорожката АЕЦ е обикновено след обстрела, няма данни за приключване на радиация , заяви представител на проруската администрация, представен от Франс прес.



" Към момента не е засечено замърсяване в централата и равнището на радиоактивност е обикновено ", съобщи в Телеграм Евгений Балицки, началник на гражданската и военна администрация, основана в този следен от Русия южен украински район.

Киев и Москва се упрекват взаимно за обстрела против Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, напомня Агенция Франс Прес.

В Запорожката АЕЦ се съхраняват хиляди тонове радиоактивни материали, добави Балицки пред телевизия " Русия-24 ". Те могат да трансфорат голяма територия в непригодна за живот, акцентира той, представен от ТАСС.

Създадените от съветските сили военно-граждански управляващи са подготвени да одобряват задача на МААЕ и да дават доказателства за обстрела от въоръжените сили на Украйна, добави Балицки пред малкия екран. " Напълно подготвени сме да приемем и (генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу) Гутериш, подготвени сме да приемем и МААЕ, през днешния ден сме подготвени да приемем всички, които дойдат, и да подсигуряваме сигурността ", добави той.

Ръководителят на проруската администрация даде обещание да даде " безвредни бронирани машини, път, всички нужни документи, да покажем дохвърчалите при нас снаряди ". " Много елементарно ще бъде да се дефинира чии снаряди са това ", добави той.

Балицки написа в своя канал в Телеграм, че вследствие на обстрела е развален електропроводът с високо напрежение на подстанция Каховска. Линията е заземена за осъществяване на възстановителни работи.

В резултат на спирането на електропроводите е почнал пожар на полето. Пожарни команди се борят с пламъците, посочи той.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР