Нивото на одобрение на руснаците на дейността на Йосиф Сталин

...
Нивото на одобрение на руснаците на дейността на Йосиф Сталин
Коментари Харесай

В Русия отбелязват рекордна тъга по Сталин

Нивото на утвърждение на руснаците на активността на Йосиф Сталин доближи исторически високо равнище от времето, когато се вършат проучвания по тематиката. Това сочат данни от анкета на " Левада-центр ", заяви РБК.
Според проучването общото равнище на утвърждение и безразлично отношение към Сталин е достигнало 77%. Отбелязва се, че 52% от респондентите се отнасят към някогашния началник на Съветския съюз с удивление, почитание или благосклонност. При това с 12% е повишен делът на тези, които декларират, че почитат политика. От 2015 година видимо понижава броя на неутрално или негативно настроениети съветски жители към Сталин.
Също по този начин 70% от руснаците считат, че Сталин е изиграл " по-скоро позитивна " или " напълно позитивна " роля в живота на страната . За негативната роля на Сталин са се оповестили 19% от интервюираните. От 2008 година насам броят на хората, смятащи за неоправдани " човешките жертви, които е понесъл руския народ в сталинската ера " е намалял от 60 на 45%.
През 2017 година бе обявено, че 50% от руснаците правят оценка позитивно активността на Сталин като началник на Съюз на съветските социалистически републики по време на Великата отечествена война, а четвърт от интервюираните считат, че сталинските репресии са били политическа нужда, по тази причина са исторически оправдани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР