Нивото на безработните в Норвегия се увеличи с шест пъти

...
Нивото на безработните в Норвегия се увеличи с шест пъти
Коментари Харесай

Безработицата в Норвегия скочи до рекордните 14,7%

Нивото на безработните в Норвегия се усили с шест пъти през март до 14,7% , оповестиха от трудовото министерство на скандинавската страна, представено от " Ройтерс ".

Това е най-високото записано равнище, откакто стопанската система на страната спря поради ограниченията против разпространяването на ковид.
 Отмениха взаимните учения на Норвегия и НАТО поради ковид
Отмениха взаимните учения на Норвегия и НАТО поради ковид

Съвместните маневри трябваше да стартират утре…

Правителството прецизира, че 10,7% са ненапълно безработни, до момента в който 3% са се записали като отчасти безработни.

Преди три седмици норвежкото държавно управление разгласи изключителни ограничения за затваряне на множеството обществени и частни институции, в това число учебните заведения и детските градини.

В Норвегия има повече от 5200 инфектирани с ковид, а 50 са умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 900 000 доказани случая, а умрелите са повече от 45 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1 млн. случая и над 53 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 212 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР