Нивото на безработица в Република Корея през април достигна своя

...
Нивото на безработица в Република Корея през април достигна своя
Коментари Харесай

Безработицата в Южна Корея достигна най-високото си ниво от 2000 г. насам

Нивото на безработица в Република Корея през април доближи своя най-много от 19 години, заяви Националната статистическа работа на страната.

Според данните, нивото на безработица е 4.4% от популацията в трудоспособна възраст, като се е нараснало с 0.3 процентни пункта спрямо миналата година. Това е най-високото равнище от април 2000 година, когато достигнатата стойност беше 4.5%. Безработните Южна Корея през април са 1.25 милиона трудоспособни поданици на страната, като във възрастовата група до 30 години те са 11.5%, което е с 0.8 процентни пункта повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Равнището на претовареност в страната през април е 66.5%, което е спад от 0.1 процентни пункта на годишна база. Отчетеният брой на работещите жители е 27.4 милиона души. В сферата на опазването на здравето и общественото обезпечаване броят на работните места се е нараснал със 127 хиляди по отношение на предходната година, в образованието - с 55 хиляди, в науката и технологията - с 49 хиляди. Същевременно заетостта в промишленото произвеждане понижава с 52 хиляди, а в търговията на едро и дребно - със 76 хиляди души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР