Нивото на безработица в Гърция спадна до 17,6% през април,

...
Нивото на безработица в Гърция спадна до 17,6% през април,
Коментари Харесай

Гръцката безработица спадна до 17,6% през април, най-ниска от 2011 г. насам

Нивото на безработица в Гърция спадна до 17,6% през април, най-ниското от юни 2011 година насам, съобщи Ройтерс. Данните от статистическата работа на страната демонстрират, че предишният месец безработицата е била на ниво от 18,2%.

Сезонно изгладените данни сочат, че броят на безработните е 833 858 души, като по-младите лица на възраст до 24 години са с максимален дял. Сред по-младите хора на възраст от 15 до 24 години, равнището на безработица спадна до 30.4% от 40.3% през същия месец на 2018 година.

Пикът на безработицата в Гърция беше през септември 2013 година, когато доближи рекордното равнище от 27.8%. Оттогава индикаторът понижава, само че въпреки всичко остава най-голям в еврозоната.

Правителството чака безработицата да спадне до 18,2% за тази година, на фона на възстановяващата се стопанската система и въз основа на прогнозите в бюджета за 2019 година.

В своите пролетни прогнози Европейската комисия чака известно закъснение във възобновяване на пазара на труда в Гърция, заради скорошното нарастване на законово откритата минимална заплата.

Икономиката на Гърция се разрасна през първото тримесечие, водена от потребителските разноски и увеличението на вложенията, макар забавянето на износа в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР