Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се

Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се ...

Порожанов: Отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти.


Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се увеличава с много добри темпове. Само за първите 8 месеца на 2018 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти е между 10 и 20 процента.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложения за храни в София – „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, Салон на виното“, „Интерфууд енд дринк“ и СИХРЕ.

Той посочи още, че износът на български хранителни и земеделски продукти е с над 13 на сто по-висок на годишна база. Огромният интерес към изложенията, както от български, така и от чуждестранни производители показва потенциала на сектора, каза министър Порожанов.

Той съобщи и, че предстои министерството на земеделието заедно с бранша да направи кампания, в подкрепа на българските производители. „Нека да кажем: Да на българските продукти и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство“, подчерта Порожанов. В 6-те изложения участват над 500 фирми, от които 100 са чуждестранни. Те се очаква да бъдат посетени от повече от 20 000 души.

Източник: novini.bg