Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се

...
Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се
Коментари Харесай

Порожанов: Отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти

Нивото на българската хранителна индустрия и изобщо на земеделието се усилва с доста положителни темпове. Само за първите 8 месеца на 2018 година растежът в производството на меса и млечни артикули е сред 10 и 20 %.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложби за храни в София – „ Месомания “, „ Булпек “, „ Светът на млякото “, Салон на виното “, „ Интерфууд енд дринк “ и СИХРЕ.

Той уточни още, че износът на български хранителни и аграрни артикули е с над 13 на 100 по-висок на годишна база. Огромният интерес към ревютата, както от български, по този начин и от задгранични производители демонстрира капацитета на бранша, сподели министър Порожанов.

Той заяви и, че следва министерството на земеделието дружно с сектора да направи акция, в поддръжка на българските производители. „ Нека да кажем: Да на българските артикули и още веднъж да подчертаваме върху обичайните усети и качества на българското произвеждане “, акцентира Порожанов. В 6-те изложби вземат участие над 500 компании, от които 100 са задгранични. Те се чака да бъдат посетени от повече от 20 000 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР