Нивата на реките в област Враца са значително под критичните

...
Нивата на реките в област Враца са значително под критичните
Коментари Харесай

Нивата на реките в област Враца са под критичните за преливане

Нивата на реките в област Враца са доста под сериозните за преливане и непрекъснато са под наблюдаване, оповестиха от регионалната администрация.

Областният шеф на Враца Малина Николова е разпоредила поради прогнозите за предстоящи обилни количества дъжд реките и водоемите в региона да са под непрекъснато наблюдаване. Актуална информация за тяхното положение би трябвало да се дава на 2 часа в Областния съвет по сигурност, допълват в известието.

Днес предиобед равнището на река Скът при село Нивянин /община Борован/ е било 85 сантиметра, при сериозно равнище 340 сантиметра, при Бяла Слатина - 50 сантиметра, при сериозно равнище 400 сантиметра и в Мизия - 20 сантиметра, при сериозен предел 290 сантиметра, показват от регионалната администрация. Река Огоста при село Хайредин е била под сериозните за преливане 200 сантиметра.

Състоянието на язовирите на територията на област Враца също се следи непрекъснато и до момента няма данни за евентуална заплаха за популацията от преливане или други събития. Всички хидротехнически уреди имат свободни размери за вдишване на водни маси, прецизират в известието.

Снощи във Враца валя изобилен дъжд, като количествата са достигнали до 35-40 литра на квадратен метър. Валежът е провокирал щета в сигнално-оповестителната система в града, като се задействала сирена в региона на локалната топлофикация, се показва в известието на регионалната администрация. Повредата е отстранена от екип на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Враца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР