Нивата на фини прахови частици тази сутрин в София са

...
Нивата на фини прахови частици тази сутрин в София са
Коментари Харесай

В София се диша, няма ФПЧ над нормата днес

Нивата на фини прахови частици тази заран в София са ниски.
 Мръсен въздух през днешния ден в 10 града  Опасно замърсен въздух в столични квартали и още пет града
Това откри инспекция на зам.-кмета по екология в Столична община Йоана Христова и екип на бТВ, оповестиха от малкия екран.

През уикенда обаче още веднъж имаше разминаване сред формалните данни на общината и показателя за чистотата на атмосферата на Европейската комисия, както и данните от уеб страницата airbg.info. Според показателя завишение в равнищата на фини прахови частици имаше в девет града у нас, в това число и в София. Най-мръсен въздухът бе в кварталите „ Надежда ”, „ Младост ” и „ Хиподрума ”. Малко по-късно обаче от Столична община споделиха, че проблем няма. 

Христова посочи, че показателят на Еврокомисията е цялост от разнообразни и доста параметри, измежду които е и равнището на мокрота, по тази причина се стига до разминавания в данните. 

Справката тази заран демонстрира, че към 30 микрограма на пространствен метър е диапазонът, в който фините прахови частици варират. Ако наклонността се резервира, каквито са и упованията, не би трябвало през днешния ден да има превишаване на нормата от 50 микрограма ”, изясни Йоана Христова.

Христова напомни, че ограниченията на Столична община са повече от 100. Сред тях миене на улиците, затварянето на част от тях, в случай че се постанова, както и въвеждането на „ зелен билет ” за градския превоз, който да подтиква хората да слязат от колите. 

Извънредни инспекции на сервизи и автопунктове дали употребяват отработено масло за отопление са осъществени в над 30 обекта през уикенда, нарушавания не са открити, заяви още Христова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР