Нива с около 5400 растения марихуана е открита при полицейска

...
Нива с около 5400 растения марихуана е открита при полицейска
Коментари Харесай

Полицията откри нива с над 5000 растения марихуана във Варненско

Нива с към 5400 растения марихуана е открита при полицейска интервенция, под управлението на Окръжната прокуратура във Варна, наоколо до язовир " Цонево " сред селата Сава и Аспарухово. Плантацията с канабис е на 2.5 декара в гориста околност, като преди засяването на терена са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път. В самата равнища има построена система за напояване от три пластмасови цистерни. На към 6 метра от брега на язовир " Цонево " при интервенцията са открити водна помпа с бензинов мотор, гофрирана тръба и всмукател за вода.

Освен хидротехническото оборудване за поливане на растенията са конфискувани пет чувала тор, аграрни принадлежности, пръскачки, батерии, туби и латексови ръкавици, употребени от наркоземеделците.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Откритите растения са към 5400, засети на към 1.1 метра едно от друго и са с височина до 1.40 метра. От тях би могло да се получи марихуана с пазарна цена над 7 милиона лв., прецизират от прокуратурата.

В непосредственост до наркоплантацията е открит бивак, построен за служащите и охранителите на равнищата. Под платнище, опънато на дърветата, са открити и конфискувани чували с боклуци и генератор за ток с бензинов мотор и други движимости.

Действията по следствието, както и за определяне на причинителите не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР