Нива около и над средномногогодишните за река Огоста и притоците

...
Нива около и над средномногогодишните за река Огоста и притоците
Коментари Харесай

Огоста и притоците ѝ по-пълноводни след дъждовете

Нива към и над средномногогодишните за река Огоста и притоците й предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.
По-значителни покачванията са регистрирани във вечерните часове във вторник и през нощта против сряда по главната река в региона на Монтана, както и в притоците р. Дългоделска Огоста (над с. Меляне), р. Бързия (в региона на с. Бързия), р. Берковска (в региона на Берковица), р. Шугавица (над с. Черкаски), р. Ботуня (в региона на Вършец и над с. Стояново).
От сряда речните равнища в басейна ще се намаляват, само че ще има покачвания в долното течение на главната река. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, прецизират от Министерство на околната среда и водите.
По данни на метеоролозите в Чипровци е паднал 36 литра дъжд в Монтана и Берковица дъждът е 13-14 литра.
Поривистият вятър е изкоренил дървета на изхода на Лом, на разклона за село Горна Ковачица, на бул. „ Арнолди” и ул. „ Опълченска” в Монтана, на път Е-79 до село Сумер и в село Мездрея. Отстранени са от екипи на пожарната.
Мъж на 64 години, скрил се под дърво в парк „ Монтанензиум “ във вторник вечер е оживял по знамение, откакто на сантиметри от него паднала гръмотевица. Бурята остави без ток стотици клиенти на ЧЕЗ в центъра на Монтана. Токът е спрял в 21 часа във вторник и до 10 часа през днешния ден семействата към момента са били без електричество. Причината е гръмотевица, която е изгорила трансформатор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР