Nitto ATP Finals, финалРаджийв Рам/Джо Солсбъри – Никола Мектич/Мате Павич

...
Nitto ATP Finals, финалРаджийв Рам/Джо Солсбъри – Никола Мектич/Мате Павич
Коментари Харесай

Рам и Солсбъри вдигнаха първия си трофей на Финалите


Nitto ATP Finals, край

Раджийв Рам/Джо Солсбъри – Никола Мектич/Мате Павич 7-6(4), 6-4

Раджийв Рам и Джо Солсбъри сложиха най-хубавия завършек на сезона си, триумфирайки с купата на двойки на Финалите в Торино. Американско-британското дуо, което и предходната година игра в заключителния конфликт в Торино, този път съумя да премине последното затруднение след двусетов триумф над четвъртите в схемата Никола Мектич и Мате Павич. Това бе тяхна втора поредна победа над хърватите, откакто предходната година ги отстраниха на полуфинал в същия шампионат.

Солсбъри е първият британец, спечелил купата на двойки на Финалите, до момента в който Рам е 18-ият представител на Съединени американски щати, стигал до оценката. През 2022 година двамата записаха 37 победи и 14 загуби, като върховете им през сезона бяха купата на US Open – тяхна трета от Големия шлем, както и тези от Мастърс шампионатите в Монте Карло и Синсинати.

И двата тима бяха безупречни на сервис през първата част, като единственият брейкпойнт се откри пред Мектич и Павич, само че олимпийските първенци не съумяха да се възползват от отличната опция. В последвалия тайбрек Рам и Солсбъри демонстрираха чудесни рефлекси при играта на мрежата, като това им оказа помощ да се наложат със 7-6(4) в откриващата част.

Вторите сложени продължиха да преобладават, като в идната част осъществиха ранен пробив, който затвърдиха за 2-0. До края на сета Рам и Солсбъри бяха непоклатими при подаванията си, като завоюваха 85% от точките си на първи начален удар (17/20) и запазиха разликата от два гейма, триумфирайки със 7-6(4), 6-4 по-късно под час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР