Нито задаване на реформи, нито някакви политики. Бюджет 2023 е

...
Нито задаване на реформи, нито някакви политики. Бюджет 2023 е
Коментари Харесай

Каримански: В бюджета няма реформи, само фиксиране върху 3% дефицит

" Нито задаване на промени, нито някакви политики. Бюджет 2023 е една съществена цел на хартия - постигане на 3% недостиг ". Това съобщи пред БНР финансистът Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ.

Той уточни, че упованията му са бюджетът за 2024 година да бъде капиталово насочен, като страната сътвори предпоставки бизнесът да се развива и се направи промяната в правораздаването.

По думите му приходната част на бюджета за 2023, та даже и прогнозите за 2024 и 2025 година, приходната част от концесии е 0,08% от Брутният вътрешен продукт. Каримански акцентира, че в нито един различен бюджет в Европа няма такава приходна част.

Той засегна и тематиката за избора на Димитър Радев за гуверньор на Българска народна банка. Според него Радев е потвърден експерт, който ще продължи работата за приемането на България в еврозоната, което е първостепенна задача.

По отношение на номинираните за подуправители на БНБ - Андрей Гюров от ПП-ДБ и Петър Чобанов от Движение за права и свободи - финансистът изрази опасения, че може да се поляризира политическото обрастване на Централната банка, тъй като мандатът за Българска народна банка е даден от обществото, а не от политическите сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР