Нито в анекса, нито в методиката, която сме подписали, няма

...
Нито в анекса, нито в методиката, която сме подписали, няма
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Никъде в методиката не е записано, че лекари ще връщат пари на НЗОК

Нито в анекса, нито в методиката, която сме подписали, няма записана думата връщане или отработване на суми. Става въпрос за това, че в Закона за здравното обезпечаване има упоменато тъкмо избран брой действия, които Здравната каса закупува ", съобщи в ефира на " Здравей, България " ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. На лекарите беше написано да взимат 85% от сумите за януари и февруари. В един миг се оказва, че би трябвало да връщат част от парите. Според Маджаров не е планувано заплащането на тези суми, в случай че не е налична активност.

Само че Народното събрание, в Закона за изключително състояние, одобри един текст, в който споделя, че е допустимо в това изключително състояние и НЗОК, и БЛС да подпишат анекс, с който се разрешава в допълнение заплащане, отвън осъществената активност. Не знам кой извади това отвън подтекста. Искам да успокоя сътрудниците. Никой няма да бъде заставен тези пари да ги върне, изясни Маджаров и акцентира, че има 10 законни метода да се преодолее ситуацията. Според него това изказване е тиражирано от тези, които са били на мнение, че в никакъв случай българските лекари няма да получат това финансиране.

Ако някой покаже фактура от НЗОК, ние първи ще излезем на площада. Хората си създадоха и получиха парите. Това оказа помощ на тези, които бяха на 20-30% и нямаха пари за заплати и наеми, изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР